Angelique

Ik werk als persoonlijk begeleider / ervaringsdeskundige bij Varrari's Huis.


Ik ben moeder van 2 echte jongens; eentje van dik 16 met autisme en eentje van net 10 met heerlijke ADHD, en we hebben nog 3 prachtige honden Bella de Bulldog, Bumper een kruising tussen een Bordercollie en een Pittbull en Binky onze Chiwawa. Onze hondjes zorgen voor ontspanning en afleiding in en binnen ons gezin! Wij vormen echt 1 team 1 taak, dit zet ik ook voort in mijn werk gebied! Van hen leer ik nog dagelijks bij!


Ik heb al op zeer jonge leeftijd erg snel volwassen (moeten) worden. Helaas door veel negatieve ervaringen ben ik door misbruik en drugs op jonge leeftijd vanzelf heel snel in mijn ontwikkeling gegaan en moest ik snel “volwassen” zijn! In goed overleg heb ik besloten om rond 15 a 16 zelfstandig te gaan wonen, uiteraard ging dit met vallen en opstaan. Veel en hard werken vechten maar zeker ook leren heeft mij gebracht tot het punt waar ik nu sta!

Mijn passie is altijd al geweest om mensen/jongeren met soortgelijke ervaringen te kunnen helpen als ervaringsdeskundige. Deze kans heb ik nu dik 1,5 jaar geleden gekregen binnen Varrari’s Huis. Daarvoor was ik werkzaam als jeugd/jongerenwerkster. Denk dan aan het ondersteunen van moeilijk opvoedbare kinderen en straatkinderen. Deze verdienden de aandacht! Omdat ik alleen maar mocht signaleren en doorsturen had ik het gevoel dat ik hen niet kon bieden wat ik wou! Ik wou bij dat stukje door sturen en verder helpen horen.


Na lang denken/wikken/wegen heb ik gekozen om specifiek voor deze doelgroep een opleiding te gaan volgen en van mijn passie mijn werk te maken! Hier sta ik dan nu! Ik ben enorm dankbaar voor iedereen die mij weet te vertrouwen zowel de jongeren als hun ouders/verzorgers.


Ik weet hoe het is als ouder om een instantie te moeten/kunnen vertrouwen! Probeer mij dus ook altijd in beide partijen te verplaatsen als het gaat om overleggen en begeleiden.


Ik ben 'ik' door mijn ervaringen uit mijn verleden en mijn heden, deze pas ik toe waar mogelijk en zo draag ik zorg en aanvulling binnen ons team!