Chantal

Ik werk als persoonlijk begeleider / ervaringsdeskundige bij Varrari's Huis.


Ik ben getrouwd en trotse moeder van ons zoontje.


Als kind heb ik het niet makkelijk gehad thuis. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 6 jaar oud was. Een leeftijd dat je dingen onbewust mee krijgt. Je gaat dingen al langzaam snappen. Er volgde een periode van verdriet, waarmee je als jong kind maar mee moest dealen.


Op mijn 13de begon ik met blowen. Je denkt dat het onschuldig is, tot dat je er achter komt dat je er afhankelijk van bent. Op dat moment verdring je je gevoelens en gedachtes, het vlakt je af en hebt nergens meer zin in.


Jaren later ben ik er gelukkig zelfstandig vanaf gekomen. Ik kon er niet meer tegen, tegen de gedachtes/stemmetjes die ik kreeg als ik een joint rookte. Deze levensfase heeft lang geduurd, achteraf veel te lang! In de tijd dat ik mocht gaan stappen kwam er ook harddrugs om de hoek kijken. Ik ging veel naar feestjes, op een gegeven moment elke vrijdag en zaterdag.


In het begin ga je naar het feestje naar huis, maar toen kwamen de 'afters', een nachtje overslaan werd bijna vaste prik. Een aanslag op je lichaam, 4 dagen lang bijkomen, waardoor er andere dingen onder kwamen te lijden. Tot er gelukkig een omkeer kwam in mijn leven. Je gaat denken aan je toekomst, wat wil je en wat niet. Wat ik niet wilde is de trein waar ik in zat door te laten denderen. Die ommekeer in mijn leven heeft me heel goed gedaan.


Je kunt je verleden niet in uit wissen maar je kunt er wel heel veel uit leren. Daarom ben ik mij op dit moment aan het laten op scholen tot Agogisch medewerker GGZ. Mijn ervaringen wil ik graag in de praktijk gebruiken. Het was nog lastig om een hele leuke en leerzame plek te vinden.


Gelukkig kreeg ik de kans om bij Varrari’s huis aan de slag te gaan. Het voelde gelijk goed. Heel huiselijk, veel aandacht voor de jongeren en het kleinschallige sprak mij gelijk aan. Een droom die uit is gekomen en die ik met beide handen aanpak: het helpen van andere jongeren om ook een stabiel leven te bereiken.