Maikel

Ik werk als persoonlijk begeleider / ervaringsdeskundige bij Varrari's Huis.


Ik woon samen en heb een dochtertje.


Ik heb zelf 20 jaar gevochten met mijn verslaving. Dit heeft mij op hele donkere plekken gebracht, tot het moment dat het niet meer verder kon. Ik belande in het ziekenhuis waar ik het nieuws kreeg dat ik of de 33 niet zou halen of op mijn 33e een stoma zou hebben.


Hoe hard ik toen ook riep ik wil stoppen, ik kon het niet. Hierdoor hadden mijn ouders inmiddels hun handen van mij afgetrokken en was de enige uitweg de kliniek.


Dit heb ik gedaan. Ik heb mezelf overgegeven aan mijn verslaving en ben gestopt met vechten want ik had toch al verloren. Hierna kwam de acceptatie dat ik een ziekte heb en daarna kon ik gaan groeien. 


Uiteindelijk ben ik nu zover dat ik nu meer heb dan ik ooit gehad heb, ik heb een gezin, weer een goede band met mijn familie en ik ben dit jaar begonnen met een HBO-opleiding ervaringsdeskundigheid. 


Mijn motivatie is dat ik jongeren wil helpen met hun problematiek door middel van herkenning en daarna ondersteuning. Ik gun hun allemaal het geluk dat ik heb en ik hoop dat ik ze door mijn positiviteit en mijn ervaring kan helpen om vooral het licht aan het einde van die hele donkere tunnel te blijven zien. Dat er daadwerkelijk kansen en mogelijkheden liggen zolang je maar doorgaat.

0