Saskia

Ik werk als persoonlijk begeleider / ervaringsdeskundige bij Varrari's Huis.


Ik ben alleenstaand en moeder van een dochter van 27.


Als jong kind merkte ik al dat ik anders dan andere kinderen was ik vroeg me steeds af waarom de wereld zo wreed was ik wou toch alleen maar lief zijn en geliefd worden.


Op de basis school begonnen de pesterijen al ik werd hier dan ook heel opstandig van en soms ook angstig en terug getrokken. In klas 2 zeiden de leraren laat haar maar een jaartje over doen ze is veel te speels.


Ik werd steeds rebelser toen ik in de pubertijd kwam en naar de middelbare school ging, gingen de pesterijen verder ik werd somber depressief en ging wiet en hasj roken. Tot dat mijn hasj vrienden aan de speed gingen dacht ik nu is het tijd om te stoppen en te kappen met deze “vrienden”. Dit heb ik dan ook zelf gedaan acuut gestopt met alles.


In leerjaar 2 gooide ik overal met de pet naar en bleef zitten. Er was wel een leraar die het pesten signaleerde en hier iets mee deed tot grote blijdschap van mij. Ik begreep nog steeds niet waarom ik zo anders als anderen was ik voelde van alles van andere pikte het op en had hier zelf last van. Ik merkte ook als mensen problemen hadden ze naar mij toekwamen ik kon ze altijd goed helpen maar wie hielp mij.


Later leerde ik hoe ik hiermee om moest gaan ik was/ben een Hsp’er hoog gevoelig dit was voor mij een openbaring nu kon ik het allemaal een plek geven door te aarden kon ik ermee omgaan.


Een jaar geleden werd ik ontslagen eerst voelde ik onmacht maar al snel wist ik wat me te doen stond. Gaan voor waar ik goed in ben en wat mijn passie is: de jeugdzorg. Na hard knokken is dit gelukt. Knokken en volhardend zijn is iets wat ik altijd in me gehad heb daarbij mijn hoog gevoeligheid maakt dat ik bereikt heb waar ik nu ben.


Bij Varrari’s huis voel ik me helemaal op mijn plek: kleinschalig en werken met jeugd een droom die ik zelf waar gemaakt heb zoals mijn lijfspreuk (Pipi Langkous) al zegt “Ik heb het nog nooit gedaan maar ik kan het